FRANKOFIILIN HAAVEITA

FRANKOFIILIN HAAVEITA

Bonjour!

Kukapa ei olisi joskus haaveillut ulkomailla asumisesta? Lämmin tuulenvire puhaltaa kasvoihin, valoa ja värejä yllin kyllin, iloisia, nauravia ihmisiä ympärillä. Ihmisiä nauttimassa iloisesta puheensorinasta ulkona rantakahviloissa ja meren pauhua kuunnellen ehkäpä huurteinen rosé -viinilasi kädessä. Minä kuuluun niihin, jotka haaveilevat asumisesta Ranskassa. Miksi juuri siellä? Epäilen asuneeni siellä entisessä elämässä, koska tunne on vahva ja joku vetää suuresti puoleeni siellä ja varsinkin Etelä-Ranskan Välimeren ja Provencen alue. Olenkin reissannut eri puolella Ranskaa useamman kerran ja ”je parle en peu francais, bien sür ” = toki puhun vähän ranskaakin. Ennen muuttoamme sinne (lue: lottovoittoa odotellessa ;0) haluan kuitenkin tuoda samaa tunnelmaa Etelä-Ranskasta tänne viileään pohjolaan. Ranskalaisuus on läsnä elämässäni eri tavoin joka päivä. Varsinkin viikonloppuisin lähikaupasta haettu tuore croissantti kirsikkahillon kera tuo veden kielelle unohtamatta muita ranskan herkkuja, musiikkia, tuoksuja. Niistä ja muusta lisää myöhemmin…

Toinen unelmani liittyy sisustamiseen, suunnittelemiseen ja kauniisiin esineisiin. Sisustajana tyylini suuntautuu ranskalaiseen maalaisromanttiseen tyyliin, rustiikkiseen ja käytettyyn, ruosteiseen ja luonnonmateriaaleihin sekä elämäänähneisiin esineisiin yhdistettynä esim. tuunattujen, uuden elämän saaneiden tuotteiden kanssa.

Minäkin pidän kuitenkin ikkunat auki uusille tuulille ja mahdollisuuksille, enkä aio jäädä odottamaan sitä lottovoittoa, koska elämä on nyt. Elä se! Ota riskejä ja ole utelias. Unelmista täytyy pitää kiinni, koska se antaa voimaa jaksamiseen synkän loskan seassa. Unelmoidaan yhdessä, Provence here We come!