Miten ranskalaiset asuvat -kirjassa tutustutaan ranskalaisiin koteihin ja sisustuksiin

Miten ranskalaiset asuvat -kirjassa tutustutaan ranskalaisiin koteihin ja sisustuksiin

Ranskalaisten erilainen asumiskulttuuri vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta, koska jo kulttuurien kirjo koko maassa on niin valtava ja sekaan mahtuu jos jonkinlaista tapausta. Ahtaat, pienet ja huonokuntoiset vaatehuoneen kokoiset yksiöt Pariisissa versus maaseudun väljät viiniviljelmät uima-altaineen ja kivilinnoineen. Tässä kirjassa How the French live (Siham Mazouz 2018) pysytellään kuitenkin aika samantyylisissä sisustusratkaisuissa. Olisin toivonut enemmän näitä persoonallisia variaatioita. Neljätoista ranskalaista perhettä kirjailija valikoi sattumalta netissä surffaamalla Instagramissa ja blogeissa. Kodit sijaitsevat ympäri Ranskaa ja muutama jopa ulkomaille muuttanut perhe avasi kotinsa ovet Sihamille. Hän sai lämpimän vastaanoton jokaisessa perheessä ja tietenkin myös kutsun osallistua päivälliselle ja lasilliselle isäntäperheen kanssa. Tämä on kuulemma ranskalainen tapa eli kutsutaan lähes tuntemattomiakin ihmisiä päivällisille, jotka ovatkin enemmän kuin pelkkiä päivällisiä, sillä ne kestävät tunteja ja siellä keskustellaan temperamenttiseen tyyliin asiasta ja asian vierestä. Yhteisöllisyyttä pidetään tärkeänä ja kokoontuminen ruoan ja juoman ääreen kuuluu tärkeänä osana ranskalaiseen kulttuuriin.

Kodit ovat tavallisten ihmisten, mutta kaikki ovat siivonneet ja järjestäneet kotinsa kuvaajaa varten. Siltä se näyttääkin, kuten yleensäkin sisustuslehdissä. Kukin perhe on luovuttanut myös muiden käyttöön salaisen reseptinsä clafoutiksesta tarte tatiniin. Kuvat ovat herkullisia ja niistä saa inspiraatioita.

Tämä kirja on yksi keino päästä tutustumaan lähemmin ranskalaiseen elämänmenoon.

Mitä ajatuksia sinulle heräsi tästä kirjasta? Löysitkö jotain selkeitä poikkeavuuksia verrattuna suomalaiseen kotiin? Lähetä kommentteja